sunnuntai 12. toukokuuta 2013

GOING TO NEW ZEALAND

Fiiliksiä vaihtoon lähtemisestä

Mulla on todella sekavat fiilikset tästä jutusta. Päällimäisenä mua pelottaa. Pelottaa lähteä yksin toiselle puolelle maapalloa.  Lentää hyvällä tuurilla vain parikymmetä tuntia ja vaihtaa vähintään kerran konetta. Tällä kertaa pitää ihan ite huolehtia kaikki asiakirjat, matkatavarat ja niiden tallessa pitäminen. Aavistuksen pelottaa myös Uuden-Seelannin ilmasto. Entä jos siellä on nipin napin kymmenen lämpöastetta? Mikä kesäloma se sellanen on? Tai jos host-perheeksi tulee aivan eri arvoihin ja uskontoon kuuluvia ihmisiä kuin minä?  
Thaimaa
Vaikka kuinka yritän muistuttaa itseäni, että "hei sä oot oikeesti todella sosiaalinen ja loistava sopeutuja, siitä matkasta ei tuu muuta kuin mahtava!!!" niin jossain syvällä mun sisällä tuntuu väärältä lähteä. Mä en tiedä johtuuko se tästä ajankohdasta tai iästä tai muiden pelotteluista, kuinka joudun piiaksi lammasfarmille. Aluks se nauratti, mutta realistisesti  ajatellen ei se viistisen viikkoa jätöstä lapioiden ainakaan nopeasti kulu..... 
Kap Verde
Gran Canaria
Egypti
Pikkuhiljaa kuitenkin mun päähän on alkanu muodostua ajatus siitä, että wau tästä oikeesti tulee siistiä. Vaikka siellä onkin talvi ja ruskettumisesta tuskin voi edes haaveilla - so what tilalla on kaikkea muuta kivaa mitä ei joka paikassa voi tehdä. Laskettelua vuorilla, surffausta, ratsastamista, kiipelyä... Melkeenpä mitä vaan! Turha sitä on miettiä niitä ei-kivoja-juttuja mitä voi huonolla tuurilla tapahtua. Koska kaiken kaikkiaan tää vaihtoon lähteminen oli ja on todella mahtava juttu ja oon erittäin onnellinen siitä, että muutama viikko sitten sitouduin viimeisen kerran lähtemään reissuun!! 
Ulkomailla oleminen ja englannin käyttäminen on niitä juttuja miks halusinkin vaihtoon hakea ja kohta alkaa olemaan 99% varmaa päästä niitä toteuttamaan, koska lentoliput ostettu! Host-perheitä odottelen jo kovasti, sillä koko homma on ihan kokonaan niistä kiinni. Peukut up, et mulle löydettäis kivat NZ perheet :-)  5 kommenttia: