tiistai 19. elokuuta 2014

TRAVEL TO TURKEY IF..

 ..Haluat tehdä hyviä ostoksia. Hintalaatusuhde oli niin kengissä kuin vaatteissakin hyvääkin parempi. Vansin ja Conssin näköistä ja tuntuista kenkää oli joka lähtöön ja hinnan sai jopa tingittyä kymmeneen euroon. Jopa Niken free runeista ja air maxeista löytyi laadukasta kopiota. Vaatteet basaareissa koostuivat lähes poikkeuksetta samoista feikkibrändeistä: Obey, Hollister, Chigaco Bulls. Lakers, Adidas, Abercombie, Luis Vuitton, Mikael Kors.. Oli hupparia, gollegehousua, legginssiä, t-paitaa, bikiniä, laukkua ja toppia. Laatu kuitenkin vaihteli aika reippaasti välillä, joten ei kannata tyytyä ensimmäiseen kojuun ja sen tarjontaan, vaan kierrellä ja ostaa vaan parhaita versioita, sillä niitä oikeesti löytyy! Vaatteet oli tehty suurimmaks osaks Istanbulissa, ja se selitti laadun. Pehmeitä kantaita ja huolellisesti kirjailtuja merkkejä. Suurimmaksi osaksi käsintehtyä työtä. Hintaa esim. huppareille oli 10e-25e. riippuen täysin vaatteen ulkonäöstä ja siitä oliko se turkkilaisten mielestä tällä hetkellä "in".  Mulla on tälläkin hetkellä päällä kympillä ostettu "hollisterin" huppari ja tää tuntuu paremmalta kun itse original one..
...Haluat matkustaa halvalla. Ja kukapa ei haluaisi? Hinta oli yks syy, miksi varattiin matka just Turkkiin. Kulttuuri ei kiinnostanut, tiesin vastassa olevan ahdistelevia jorgoksia. Mutta koska opiskelijoita ollaan ja halutaan mielummin reissata pienellä budjetilla (monien tulevian reissujen toivossa), valittiin se meidän kohteeksemme. Meidän hotelli oli ihan uusi, pääsy oli kuusitoistavuotta täyttäneille ja hotellilla oli oma ranta. Hotellin nimen perässä komeili neljä tähtöistä ja vielä plussakin. Kuvien mukaan elegantti ja hienostunut - kaikki huoneet oli jonkin asteen sviittejä. Hinta henkilöltä viisisataa euroa. MITÄ? No olihan se pakko varata.. Ja onneksi varattiin, otettiin ja lähdettiin. Turkki oli ihana. Miespuolinen matkaseura loitonsi mahdolliset ahdistelijat ja sen sijaan käytiin monta kivaa keskustelua paikallisten kanssa. Ihanan avointa kansaa!
...Et ole tarkka rannan suhteen. Olen kuullut huhua, että Turkin toisella puolella rantojen hiekka on hienojakoista ja toisella taas kivikkoista. En ole aivan varma kummalla puolella me olimme.. Rannan hiekka oli kyllä aika hienojakoista, mutta silti ehkä ennemmin pientä kiveä kuin hiekkaa. Mereen syvemmälle astellessa pohja taas muuttui Helsingin mukulakivikaduksi. Mitä ihmettä? En tiedä oliko se meidän laguuni jotain muurin jäännöstä vai mikä sitä kohtaa vaivasi, mutta se oli loman ainut harmi. Rakastan herätä aikasin juoksemaan pitkin rantaviivaa. Napata heti ensimmäiset aurinkotunnit talteen. Koko lenkkeilyn hohto katosi, kun ekana aamuna huomattiin, että hei tää meidän rantahan loppuu kun seinään. Olihan se omanlaista hupia kompuroida uimakengissä noilla kiviröykkiöillä, mutta jäin kyllä kaipaamaan sitä ihanaa vaaleaa varpaiden alla pehmoiselta tuntuvaa hiekkaa. Ois pitänyt selvittää tämä rantamme laguuni ehkä etukäteen, Muistakaa te tsekata teiän ranta, jos ootte tarkkoja siitä!
 ...Haluat ruskettua! Turkin aurinko oli ihan mahtava. Lennon jälkeinen päivä pienessä väsymyksessä sai mut nukahtamaan hetkeksi ja no.. Olin luullut laittavani aurinkorasvaa myös vartalon toiselle puolelle, mutta.. Jep, silloin persuukset vähän kärtsähti. Ei onneks pahasti ja parina seuraavana päivänä muistin levittää korviin saakka sitä rasvaa. Lämpöä riitti aikaisesta aamusta aina ihan myöhäiseen iltaan asti. Se oli ehkä yksi syy miksei menty viettämään iltaa paikalliseen yöelämään. Kerran jopa lähdettiin Alanyan keskustaan aikeissa shoppailla syödä ja jäädä viettämään iltaa, mutta palattiin muutama tunti myöhemmin hotellille hiestä märkänä ja masut täynnä. Mentiin suihkun kautta nukkumaan, haha -like an old couple? 
1 kommentti:

  1. Toi teidän reissu on kuulostanut täydelliseltä! Ja aivan ihania kuvia! :)

    VastaaPoista